HET KOOLSTOFLAGE TARIEF VAN NORMANDIË: EEN INITIATIEF OM DUURZAAM REIZEN TE STIMULEREN

Normandië zet zijn inzet voor een meer verantwoord toerisme voort door duurzaam reizen te bevorderen. Het Normandische koolstofarme tarief, dat in het voorjaar van 2024 werd gelanceerd, benadrukt en moedigt ieders inspanningen aan. Als u met de trein, bus of fiets reist, kunt u profiteren van een korting van minstens 10% op veel plaatsen om te bezoeken en te recreëren in Normandië.

Hoe werkt het?

Het is erg makkelijk ! Wanneer u op een partnersite aankomt, dient u een gedateerd treinkaartje naar een station in Normandië, een buskaartje of een foto van uw fiets te tonen, en profiteert u van een korting van minstens 10% op uw plaats van bezoek. Meer dan 70 culturele en toeristische bezienswaardigheden in Normandië sluiten zich aan bij deze regionale aanpak om bezoekers te promoten die hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Om uw reizen met het openbaar vervoer in Normandië gemakkelijker te maken, gebruikt u de regionale routeplanner van Atoumod, die alle transportnetwerken van Normandië opsomt: https://atoumod.fr/

HOE KUNT U PROFITEREN VAN HET KOOLSTOFTARIEF BIJ HET TOERISMEBUREAU VAN TROUVILLE-SUR-MER?

Op vertoon van een gedateerd treinkaartje naar een station in Normandië, een buskaartje of een foto van uw fiets, kunt u profiteren van het verlaagde tarief voor onze rondleidingen of zelfs onze natuurwandelingen! Reserveer uw activiteit bij de receptie van het VVV-kantoor of op onze ticket online ! Tijdens uw activiteit wordt u gevraagd om bewijs te overleggen.