Ontdekt door de schilder Charles Mozin in 1825, bloeide het strand van Trouville-sur-Mer in de 1867e eeuw dankzij de mode voor het baden in zee.In XNUMX werd de Promenade des Planches gebouwd in een exotisch hout "azobé ". Het wordt bij uitstek een ontmoetings- en discussieplek, 'the place to be' waar de elegantie zich laat zien en bij elke gelegenheid van de dag van outfit wisselt. Altijd aanwezig, de planken bieden de mogelijkheid van een mooie wandeling langs de zee.

Het strand van Trouville-sur-Mer is sinds de 17e eeuw openbaar domein en is sinds de 19e eeuw erg populair. Het prachtige strand en het baden in zee zijn nieuw in deze welvarende periode van het Tweede Keizerrijk en trekken elk jaar een menigte toeristen en kunstenaars aan die bijdragen aan de roem: de "Koningin van de Stranden".

Het strand is volledig bedekt met fijn zand en schelpen en strekt zich uit over 1200 m. Het is een van de weinige aan de Côte Fleurie waar weelderige villa's staan, gebouwd tussen 1860 en 1880 en elk met een andere architecturale stijl volgens de inspiraties van het moment. Voorheen de zomerresidenties van rijke families, zijn ze nu grotendeels verdeeld in appartementen, maar nog steeds even elegant en luxueus... Kom en ontdek ons ​​strand van fijn zand en schelpen dat zich uitstrekt over 1 m van de pier tot de nautische Club. Vrijetijdsparadijs, u kunt genieten van vele activiteiten: zwembad, minigolf, ponyrijden, structuren van de oprichting van zeebaden, lezen aan zee, carrousel, tennis, nautische club en verschillende speelstructuren voor de kleintjes .